14.9.2024.

Републички геодетски завод, Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, Војногеографски институт „Генерал Стеван Бошковић“, Удружење геодетских организација Србије – УГОС „Геоудружење“ и Друштво геодетских инжењера и геометара Републике Српске, има част да најави Први сабор геодета Србије и Српске, који ће се одржати, од 13. до 15. октобра 2024. године у хотелу „Фрушке терме“ на Фрушкој гори.

Циљ сабора је да се најистакнутији геодетски стручњаци из Србије и Српске, региона и света повежу, дискутују о актуелним темама и оснаже међусобну сарадњу.

Сабор, такође има за циљ промоцију геодезије за будућност и пружа прилику да домаћа стручна јавност размени идеје и упозна се са најбољим светским праксама од еминентних гостију из међународних организација.

На сабору ће бити представљене теме катастра 21. века, нових технологија у геодезији, масовне процене вредности непокретности, улоге геодезије у постизању глобалних циљева одрживог развоја.

Први сабор геодета Србије и Српске представља важан догађај који ће представљати темељ за даљи развој геодетске струке и оснаживање веза између Србије и Републике Српске, али и геодетских институција и удружења из региона и света. Овај сабор је само први корак ка још снажнијој и плодоноснијој сарадњи, са циљем да се осигура модернизација и даљи напредак геодезије.

У времену брзих технолошких промена, геодетска заједница показује спремност да креира будућност и да својим знањем допринесе постизању одрживог развоја. Позивамо све заинтересоване да се придруже овом важном догађају и допринесу изградњи заједничке визије будућности.

Први сабор геодета Србије и Српске окупиће представнике свих геодетских институција из региона, за које је предвиђено да у наредном периоду буду део организације сабора на регионалном нивоу.

Релевантне вести